Víza do Ruska

Vlajka Ruské FederaceCK Maximatour pro Vás zajišťuje služební i turistická víza do Ruska, rezervace hotelů, letenek, transfery, jízdenky a další služby pro Váš pobyt v Rusku.

Doba vyřízení víza do Ruska:

  • normální 8 pracovních dnů – ode dne podání na ambasádě
  • expresní 4 pracovní dny - ode dne podání na ambasádě

Co je k vyřízení víza do Ruska potřeba:

  • originál a xerokopie cestovního pasu žadatele. Platnost pasu musí být o 6 měsíců delší než je platnost víza. V pase musí být minimálně jedna volná dvoustránka
  • 1 x vyplněná žádost o vízum (https://visa.kdmid.ru)  Návod na vyplnění formuláře naleznete zde.
    Pokud se Vám nepodařilo online formulář vyplnit, nezoufejte, pošlete nám řádně vyplněnou a Vámi podepsanou offline verzi formuláře, a my již vše uděláme za Vás.
  • 1 fotografie 3,5 x 4,5 cm - průkazový formát
  • kopii cestovního pojištění (rádi Vám pojištění zajistíme u ERV, AIG nebo ČSOB pojišťovny)
  • turistický voucher s potvrzením (zajišťuje i naše CK  a pokud si u nás zarezervujete ubytování na dobu platnosti víza zcela ZDARMA)
  • nebo originál patřičně vyřízeného business pozvání (se zajištěním obchodního pozvání Vám rádi pomůžeme)

!!!Veškeré podklady potřebujeme nejméně 1 den před jejich podáním na ambasádě!!!

   !!!Do doby vyřízení víz a pozvání se nezapočítávají státní svátky Ruské Federace a ČR!!!

TURISTICKÁ VÍZA

VÍZUM

 

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

1 vstup  dle pobytu, max. 30 dnů (cena včetně pozvání)

2.590,-

3.680,-

1 vstup  dle pobytu, max. 30 dnů (cena bez pozvání nebo s pozváním při současné rezervaci ubytování na dobu platnosti víza)

2.190,-

3.280,-

 OBCHODNÍ VÍZA
Pozor! Všechny typy víz s výjimkou pracovních a studijních, opravňují cizince k pobytu na území RF v rámci platnosti víza maximálně 90 dnů z každých 180.

Podtyp „dělovaja“ (obchodní) –Cizinci, kteří přijíždí do státních a komerčních struktur za účelem účasti v jednáních  zásadního charakteru (schůzích, konzultacích, konferencích, sympóziích, kongresech) v ekonomicko-obchodních otázkách a také ke zvýšení kvalifikace nebo k rekvalifikaci ve vědeckých zařízeních, v ruských organizacích, zahraničních zastoupeních komerčních, finančních, bankovních a jiných struktur akreditovaných u příslušných ruských ministerstev a úřadů.
Podtyp „kommerčeskaja“ (komerční) – Cizinci, kteří přijíždí do komerčních struktur za účelem řešení konkrétních komerčních otázek (komerční jednání, uzavírání smluv nebo jejich prodloužení, poskytnutí komerčních služeb) a také k účasti v aukcích, veletrzích a jiných akcích komerčního charakteru.

VÍZUM

(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

1 vstup max. 30 dnů

2.990,-

4.080,-

1 vstup max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

3.590,-

4.680,-

2 vstupy max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

3.590,-

4.680,-

VÍZUM
(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní zvací dopis)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

1 vstup max. 30 dnů

2.390,-

3.480,-

1 vstup max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

2.390,-

3.480,-

2 vstupy max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

2.390,-

3.480,-

VÍZUM
(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

6 týdnů

4-5 týdnů

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit i bez dokládání předchozích návštěv Ruska nebo i v případě, že žadatel v Rusku ještě nebyl

5.690,-

6.680,-

VÍZUM
(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

2-3 týdny

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit POUZE v případě opakovaných cest – tzn. poslední obchodní vízum do Ruska využil cestující v průběhu předchozího roku minimálně 2x a může to doložit kopií víza a vstupními razítky.

5.690,-

VÍZUM
(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní oficiální pozvání od FMS – Migrační služby (žlutá A5) nebo telex)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit i bez dokládání předchozích návštěv Ruska nebo i v případě, že žadatel v Rusku ještě nebyl

2.390,-

3.480,-

VÍZUM
(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní zvací dopis)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

2-3 týdny

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit POUZE v případě opakovaných cest – tzn. poslední obchodní vízum do Ruska využil cestující v průběhu předchozího roku minimálně 2x a může to doložit kopií víza a vstupními razítky.

2.390,-

 

Podtyp „voditel“ (řidič) Cizinci, kteří přijíždí jako profesionální řidiči dopravních prostředků, uskutečňující pravidelnou osobní a nákladní přepravu.
Podtyp „těchobsluživanie“ (technická obsluha) Cizinci, kteří přijíždí za účelem dodávky, montáže, opravy a technické obsluhy zařízení dodaného zahraničními firmami a organizacemi

VÍZUM

(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

1 vstup max. 30 dnů

2.990,-

4.080,-

1 vstup max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

3.590,-

4.680,-

2 vstupy max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

3.590,-

4.680,-

VÍZUM

(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní zvací dopis)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

pracovních dnů

4-5 pracovních dnů

1 vstup max. 30 dnů

2.390,-

3.480,-

1 vstup max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

2.390,-

3.480,-

2 vstupy max. 90 dnů lze vyřídit pouze v případě, že cestující v průběhu předchozího roku minimálně 1x vycestoval na obchodní vízum a může to doložit kopií víza a vstupními razítky

2.390,-

3.480,-

VÍZUM

(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

6 týdnů

4-5 týdnů

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit i bez dokládání předchozích návštěv Ruska nebo i v případě, že žadatel v Rusku ještě nebyl

6.690,-

7.680,-

VÍZUM

(cena včetně pozvání)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

2-3 týdny

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit POUZE v případě opakovaných cest – tzn. poslední obchodní vízum do Ruska využil cestující v průběhu předchozího roku minimálně 2x a může to doložit kopií víza a vstupními razítky.

5.690,-

VÍZUM

(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní oficiální pozvání od FMS – Migrační služby (žlutá A5) nebo telex)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

9pracovních dnů

4-5pracovních dnů

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit i bez dokládání předchozích návštěv Ruska nebo i v případě, že žadatel v Rusku ještě nebyl

2.390,-

3.480,-

VÍZUM

(cena nezahrnuje pozvání, cestující má vlastní zvací dopis)

DOBA VYŘÍZENÍ cca

2-3 týdny

Mnoho vstupů, 1 rok lze vyřídit POUZE v případě opakovaných cest – tzn. poslední obchodní vízum do Ruska využil cestující v průběhu předchozího roku minimálně 2x a může to doložit kopií víza a vstupními razítky.

2.390,-

Ceny jsou platné od 01.08. 2013.

Pro skupiny již od 5 osob poskytujeme SLEVY!!!

 

Jak vypadá ruské vízum a co zkontrolovat před cestou:
Vzor víza do Ruska

Jakmile obdržíte vstupní vízum do Ruské Federace, nezapomeňte zkontrolovat následující údaje:

  1. počet vstupů: 1 vstup "однократная", 2 vstupy "двухкратная", mnoho vstupů  "многократная"
  2. typ víza: "ОТ" (обыкновенная туристическая) - turistické,  "ОД" (обыкновенная деловая) - obchodní, "ОЧ" (обыкновенная частная) - soukromé,  "ОГ" (обыкновенная гумманитарная) - humanitární,  "ОУ" (обыкновенная учебная) - studijní,  "ОР" (обыкновенная рабочая) - pracovní,  "ТР" (транзитная) - tranzitní.
  3. platnost víza (uváděna datem začátku platnosti víza a datem konce platnosti víza, vždy včetně)
  4. jméno a příjmení - důležité je, aby bylo správně napsáno v anglické variantě. Drobné odchylky v azbuce jsou způsobeny fonetickým přepisem jmen, a například tím, že v ruštině není písmenko "H", pokud jej tedy máte ve jménu nebo příjmení, budete mít místo něj  v přepisu azbukou nejspíše písmenko "Х" (Ch) nebo "Г" (G) - což je naprosto v pořádku. Pokud si však něčím nejste jistí, vždy se raději zeptejte hned, aby se daly případné chyby odstranit.
  5. zkontrolujte, zda souhlasí údaje o vašem občanství, číslo pasu a pohlaví (bohužel se může stát, že při tisku víza dojde k pochybení i v tomto údaji a pokud je přehlédnut, může dojít někdy až k absurdním situacím na hranicích)
  6. další údaje - v této části jsou uvedeny děti, které máte uvedeny v pase, pokud s vámi cestují a žádali jste o jejich zapsání do víza. Dále je zde u víz delších než 90 dnů uvedeno "действует 90 дней из каждых 180" - platné 90 dnů z každých 180. Tato podmínka platí pro všechny typy dlouhodobých víz s výjimkou pracovního a studijníjo. Pokud se potřebujete v Rusku nacházet delší dobu než je 90 dnů z každého půl roku, musíte mít buď vízum pracovní či studijní nebo přechodný či trvalý pobyt na území RF.

Regsitrace v Rusku:
Podle zákona "O registraci cizích státní příslušníků a osob bez státní příslušnosti na území Ruské Federace" (novela 25.03.2011) má každý cizinec, který vstoupí na ruské území povinnost se během 7 pracovních dnů (před novelou 3 pracovní dny) po příjezdu do Ruska zaregistrovat.

Pokud tedy míříte do Ruska na dobu kratší než 7 pracovních dnů (nepočítají se ani víkendy ani státní svátky) - registrovat se vůbec nemusíte.

Pokud budete na území Ruské Federace 7 a více pracovních dnů, ale budete bydlet v hotelu, registraci za Vás automaticky provede hotel.

Pokud budete ubytovaní jinde než v hotelu, zaregistrovat Vás může buď majitel nebo oprávněný nájemce nemovitosti, kde budete bydlet, případně zvoucí osoba nebo organizace - tedy osoba nebo firma, která byla uvedena na pozvání, na základě kterého jste obdrželi vízum.

Registrace spočívá v doručení vyplněného formuláře «Уведомление о прибытии иностранного гражданина в место пребывания» (Oznámení o příjezdu cizince na místo pobytu) na oddělení Federální Migrační Služby a získání potvrzené spodní části tohoto formuláře. To lze provést osobně na místním oddělení FMS nebo odeslat poštou (poplatek 220 RUR).

K registraci budete potřebovat: kopii pasu (dvoustránka s fotkou a osobními údaji), kopii víza a migrační kartu (tu budete vyplňovat cestou do Ruska v letadle, případně na hraničním přechodu před pasovou kontrolou).

PřílohaVelikost
Požadavky na provedení fotografie245.45 KB
Oznámení o příjezdu cizince na místo pobytu142.25 KB
Migrační karta257.63 KB
Nový formulář víza do Ruska - offline verze k vyplnění ručně93.63 KB
Návod na vyplnění elektronického formuláře žádosti o vízum do Ruska885.52 KB
RU_visa_apl_USA_GBR_CAN_AUS.pdf107.61 KB

Kontaktní formulář

Image CAPTCHA
Zadejte znaky, které vidíte na obrázku výše.